De huiskamer van Merkelbeek

Midden in Merkelbeek (gemeente Beekdaelen) bevindt zich BMV De Henkhof. Een belangrijke voorziening voor alle inwoners van Merkelbeek, maar ook daarbuiten. De Henkhof biedt volop mogelijkheden voor activiteiten, sport en ontmoeting, maar daarvoor is een gezonde organisatie en exploitatie noodzakelijk. Samen met de inwoners van Merkelbeek gingen we aan de slag om een toekomstplan te maken om De Henkhof bruisend en levend te houden, nu en in de toekomst.

Kansen voor de toekomst

Jong en oud dacht mee over de toekomst van De Henkhof. Samen bedachten ze ideeën om de BMV beter te benutten en daarbij meer verenigingen uit het dorp te betrekken. De kinderen van de basisschool deden mee aan Juniorlab en bedachten ideeën. Hun verlanglijstje bestaat uit onder andere: een ruimte om te chillen, loungen en gamen, maar ook sporten, schilderen, dansen en bakken. De volwassenen werden ook geïnspireerd door de creatieve ideeën van de kinderen en kwamen met ideeën als creatieve workshops, een dorpskalender en samen koken. Allemaal om van de BMV een bruisende huiskamer van en voor iedereen te maken.

Betrokkenheid

In Merkelbeek heerst een hoge betrokkenheid bij het dorp en de toekomst van De Henkhof. Een hoge opkomst tijdens de dorpsbijeenkomst was daar het bewijs van. Vol energie gingen de aanwezigen aan de slag. In een vervolgbijeenkomst wordt verder invulling gegeven aan het concreet maken van het toekomstplan, dat in april wordt gepresenteerd.