Heerlyck Maasbree

Maasbree, een dorp met voldoende basisvoorzieningen en een sterk verenigingsleven. In Maasbree is het goed toeven en wordt veel georganiseerd door en voor inwoners. Samen met hen en het dorpsoverleg gingen we aan de slag om de identiteit van Maasbree en ambities voor de toekomst te bepalen.

Sterke identiteit

Maasbree wordt getypeerd door haar vele verenigingen, de betrokkenheid en de activiteiten. Zoals het Kindervakantiewerk, het Ossefeest en de kermis. Er wonen van nature betrokken, sociale en ondernemende mensen. En veel wordt van generatie op generatie doorgegeven. Ze dromen van een betere samenwerking tussen verenigingen en initiatieven, dat zorgt voor meer draagvlak. Een levendig dorp waar het fijn wonen is voor iedereen. Dat is waar ze voor staan en dat gaan ze samen meer uitdragen onder het motto Heerlyck Maasbree.

Samen sterk

Na het ontwikkelen van de dorpsidentiteit ging Dorpslab samen met inwoners aan de slag om ambities te bepalen én deze concreet uit te werken in ideeën. Inwoners van alle leeftijden dachten. Kinderen van de basisschool deden mee aan Juniorlab en voor jongeren organiseerden we Jongerenlab. Alle betrokkenen kwamen samen bij een dorpsbijeenkomst. Daarna zijn inwoners in groepen verder aan de slag gegaan met het thema ouderen, jongeren en verenigingen. Ze werken aan een sociale kaart voor Maasbree en een verenigingsplatform.