Maasdorp Wessem

Wessem, een prachtig dorpje aan de Maas. Vol ruimte en rust waar iedereen elkaar kent. Veel inwoners zijn dan ook actief in sport en muziek. Samen met hen en dorpsraad Wessem gingen we aan de slag om Wessem springlevend te houden.

Om lief te hebben

Een enthousiaste groep Wessemmers maakt Wessem klaar voor de toekomst. Samen bedachten ze mooie ideeën, zoals meer levendigheid en gebruik van het groene hart van Wessem. Daarbij geïnspireerd door ideeën van kinderen van de basisschool. Kenmerkend voor Wessem is de trots van de inwoners op en liefde voor hún Wessem. Die trots verdient een podium, zodat de inwoners Wessem meer op de kaart kunnen zetten.

Samen doen

Na een aantal dorpsbijeenkomsten zijn betrokken inwoners in werkgroepen vol energie aan de slag. Er liggen plannen voor een kinderboederij. Daarnaast willen ze kinderen en ouderen meer met elkaar in contact brengen, door het project noaberkids. Ook de verenigingen hebben zich verenigd en werken aan een gezamenlijke dorpsquiz voor en door het dorp. Tot slot werken een aantal inwoners aan een online platform voor Wessem vol verhalen over Wessem.