Stichting Nove

Onze spelbepalers zorgen elke dag weer voor veel beweging in de dorpen, samen met inwoners, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Zij zitten vol energie én goede ideeën. Ze kunnen daarbij soms net een duwtje in de rug nodig hebben om hun idee werkelijkheid te laten worden. Daar helpt Stichting Nove bij. Hét fonds voor lokale impact.

Nove staat voor lokale impact. Stichting Nove ondersteunt namelijk lokale initiatieven, die kunnen rekenen op breed draagvlak in een wijk, kern of dorp. Het gaat om initiatieven die bijdragen aan de gemeenschapszin ofwel mensen samenbrengen en samenwerking onderling bevorderen om zo bij te dragen aan een vitale leefomgeving. Denk daarbij aan dorpsactiviteiten georganiseerd door maatschappelijke partners en/of verenigingen of de realisatie van (sportief) aanbod voor kwetsbare doelgroepen, maar ook het ontwikkelen van een dorpskalender of verenigingsplatform. Initiatieven die lokaal bijdragen aan energie, trots én geluk kunnen (financieel) ondersteund worden door Nove!

Stichting Nove is opgericht om lokale initiatieven te ondersteunen om zo de ambities van inwoners, verenigingen en dorpen waar te maken. Het fonds wordt ondermeer gevuld doordat dorpsfans van Dorpslab zich maatschappelijk inzetten of hun kennis en kunde (via bijvoorbeeld workshops) delen. We vragen ook opdrachtgevers en leveranciers van Dorpslab om een deel van hun omzet te doneren aan Nove. Wil je meer weten over Nove of zelf een bijdrage leveren aan het fonds? Neem contact met ons op.